Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Országos tűzgyújtási tilalom jön

2020. április 10-től - a fokozott erdőtűz kockázat miatt - az ország teljes területén életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább


Adomány szállításában segített a Magyar Honvédség

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kérésére a Magyar Honvédség katonái összesen 10,5 tonna gyümölcsöt szállítottak Szombathelyre, valamint Kaposvárra április 7-én, kedden.

Tovább


Több teret nekik

Vadkár Vadászat

Csepreg - Három csepregi erdőrészen bontják a vadkármegelőzésre szolgáló kerítést a napokban 3,5 kilométer hosszan, 9,5 hektárt érintően a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és a Répcevölgye Vadásztársaság megegyezése alapján. A fák megnőttek, már nincs szükség a kerítésekre.

Tovább


Katonák az utcákon

Székesfehérvár Honvédség
Fotó: Prím M.

Székesfehérvár - Székesfehérváron amúgy sem érdekesség a katonai jelenlét,hiszen itt van a Magyar Honvédség Parancsnokságának székhelye, valamint itt működik a Híradó és Vezetéstámogató ezred is.

Tovább


Autó motortere füstölt

Egyházasrádóc - Füstölést tapasztaltak egy gépkocsi motorteréből Egyházasrádócon, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínre kiérkezett körmendi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megfékezték a tüzet. Az esethez a település önkéntes tűzoltói is kiértek. Az egységek a közútkezelő szakembereit is a helyszínre kérték az úttestre került szennyeződés miatt. A tüzet feltételezhetően elektromos meghibásodás okozta.

Tovább


Autógumik égtek

Balogunyomban a  Weöres S. utcában egy garázsban (5x8m) autógumik égtek, aminek következtében egy toyota szgk is károsodott. A tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át.A tűzesethez a szombathelyi tűzoltók vonultak, akik az izzást parázslást megszüntették. Tájékoztatta lapunkat Egyed László- tűzoltó alezredes ,tűzoltósági felügyelő .

Tovább

Utolsó kommentek