Székesfehérvár Honvédség
Fotó: Prím M. 

Székesfehérvár -  Székesfehérváron amúgy sem érdekesség a katonai jelenlét,hiszen itt van a Magyar Honvédség Parancsnokságának székhelye, valamint itt működik a Híradó és Vezetéstámogató ezred is. 

 

Borzák Árpád - Százados -  Lapunknak elmondta,hogy a 41/2020-as rendelettel összhangban a Magyar Honvédség parancsnoka kiadta rendelkezését,miszerint 2020 03 20-tól reggel 8:00-tól jelenlétfokozó katonai rendészeti járőrt kell biztosítani a nagyobb helyőrségekben.  Ezeknek a célja a polgári biztonságérzet nagyobb növelése,illetve a közrend védelemben való együttműködés. 
A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni,hogy a járőrpáros reggel 8:00-kor megkezdi az adott területen a járőrözést egészen 18:00-ig. A járőrözést gyalogosan hajtják végre a nagyobb helyőrségekben.  Székesfehérvár tekintetében beszélhetünk Székesfehérvár helyőrségről, belvárosról, valamint Várpalotáról és Tata helyőrségről. Ezek azok a nagyobb területek ahol katonai objektumok találhatóak. Jelen esetben ellátták a katonákat egészségvédő felszereléssel,gumikesztyű,maszk és szemüveg. Ezek használata intézkedéskor kerül sor.  Felszerelésük hagyományos katonai rendészeti felszerelés éles fegyverrel. A jelenlét visszavonásig kerül végrehajtásra.

GALÉRIA

Székesfehérvár Honvédség
KÉPGALÉRIA - KÉREM KATTINTSON A KÉPRE! -