A Szombathelyi Kistérségben élők jobb egészségügyi ellátását szolgálja az az autó, amelyet szerdán az Új-Ebergényi Kastélyszállóban adtak át.

Cikluszáró ülése után adta át a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulás az új Kistérségi Orvosi ügyeleti gépjárművet. Zsolnai Zoltán elnök egy új Suzuki Vitarát adott át Dankovits Józsefnek aki a gépjárművezetők koordinátora és dr. Nagypál Judit ügyeletvezetőnek.

 

Mint mondta, 37 Szombathely környéki településről kereshetik fel a páciensek – mintegy 33 ezren – a kistérség központi orvosi ügyeletét. Az ügyeleti feladatokat ellátó szakemberek munkáját segíti majd hosszú távon az újonnan vásárolt teljes felszereltségű, négykerék-meghajtású autó, amelyre közel 6 millió forintot költöttek. Gyorsan és biztonságosan lehet közlekedni az új járművel, ami rendkívül fontos, mert az esetükben minden perc életet menthet. Az elnök azt ígérte, gondját viselik az új autónak, mindent megtesznek, hogy mindig útra kész legyen a jármű, amely mellett egy még tartalékban megmarad.